Etusivu
Tiimi
Autot
Kilpailukalenteri
Kisatarinat ja -kuvat
Galleria
Videot
Muu kalusto
Yhteistyökumppanit

Harraste drifting Kaanaa 9.9.2017 & 14.10.2017

Palailimme onnemme kukkuloilta Saukkolasta kotiranchille Hirsilään, jossa oli tarkoituksena vaihtaa kärryllä Mustangin väri oranssista punaiseksi seuraavaksi aamuksi valmiiksi Kaanaan harraste drifting päivää. Ralliponi alas kärryltä, tsek. Drifteri kärrylle, ongelmia. Traileri on Saukkolan reissulta kuravellin peitossa ja drifteri nappaa pohjastaan kiinni kärryyn ja takarenkaat liukuu pois rampeilta. Jumissa ollaan. Ruma sana sanotaan, niin kuin se on. Seuraavan tunnin ajan tunkeilla, lankuilla ja apinan raivolla tunkataan Mustangia irti vesisateessa kärrystä. Lopulta auto irtosi, samoin kuin etupuskurikin. Pakittelemaan autoa parkkiin ja pieni pihakivi nappaa jälleen kiinni pohjasta. Taas jumissa. Auto päätettiin pakata kärrylle vasta aamulla.

Aamulla tulee vettä taivaalta ihan alas asti ja pipon saa ruuvata päähän, ettei tuuli vie sitä mennessään. Pannullisella kahvia Mustang heilahtaa trailerille ja siirtymä Kaanaaseen saa alkaa. Perillä ensimmäisenä, praaat, tsu,tsu,tsu porukka ei ole paikalle saapunut. Traileri yrittää jälleen pitää kiinni Mustangista. Jälleen olemme ankkuroituna pohjastamme kiinni, kuin Kurski merenpohjassa. Pienellä jumpalla lopulta vapautamme orhin logistiikan alistavasta sorrosta, jolloin viimein pääsee Mustangin kaasuläppä avautumaan ja se pääsee kirmaamaan villinä ja vapaana mustalle pikipinnalle. Voimavaroista pääsee vapauttamaan vain hikiset neljäsosan viemään koria lintassa koko radan lävitse. Vesi sade ei lakkaa missään kohtaa ja kaasupolkimeen ei voi kuin pikkaisen hipaista tai pyörimme, kuin itänaapuri Anttilan konkurssimyynnissä.

Olemme ainoa USA autoilun edustaja paikalla, paikalla on toinenkin ahdettu V8, tosin munuaisia keulassaan kantava täysiverinen kilpuri. Sladittelemme kaikessa rauhassa rataa ympäri maisemia katsellen, kun yllättäen rupeaa kuulumaan hukkaportin vihellystä vaikka itsellä on veto päällä. Peileissä ei näy ketään koska kyseinen bimmeri onkin rinnalla ja poikittain. Me ollaan kuitenkin piirun verran edellä, joten vetoja ja karkuun. Hitaista mutkista kalusto kimpoaa eteenpäin kuin purkka tukasta, ei mitään pitoja. Pääsuoralle tultaessa takakulma pitää viedä ihan ulkokaarteen kaiteen lähelle, josta pääsee avaamaan imusarjan huuhdonta polkimella isommalla vaihteella kohti seuraavaa mutkaa samalla hukkaportin sylkemistä rinnalla kuunnellen. Saatiinhan siitä muutama kierros aikaiseksi näyttävää pari driftingiä, harmi vain kun vauhdit olivat kuin Dresman mainoksessa. Päästettiin pemari edelle, ja nyt päästiin takaa-ajoon. Parin kierroksen jälkeen rupesi jahti sujumaan, kunnes sorruttiin kilvanajon perisyntiin, seurattiin liikaa edellä ajavan suoritusta unohtamalla observoida omaa ajoa. Spinnauksen jälkeen olikin hyvä käydä varikolla jäähdyttelemässä kalustoa ja nauttimaan virvoitusjuomaa. Paita oli märkä ja suuta kuivasi. Tämähän oli kuin kilvanajoa!

Radalla nähtiin päivän aikana kaikenkirjavaa kalustoa. Perinteisiä Nissan ja Toyota miehiä oli enemmistössä, mutta oli mukana muutamia Fordinkin edustajia. Sierroja ja jopa yksi MK1 Scorpiokin viheltävällä moottorilla. Tavoite saatiin täytettyä, ranteiden rasvaus tuleviin koitoksiin.

Harraste drifting Kaanaa 14.10

Pekka Pouta nahkapöksyissään huuteli koko viikon ajan lauantaina koittavasta monsuunista Pirkanmaan yllä, vaan miten kävikään. Aamu alkoi näyttävällä auringon nousulla, jonka jälkeen F350 aloitti möyryämisensä kohti Kaanaa Centerin asvaltti areenaa. Matkalla radiosta tuli sopivasti luukutettavaksi tunnelman kohotus musaa, Sörvaivörin bööring haart, jonka sanathan menivät näin:
Does the crowd understand?
Is it East versus West
Or man against man
Can any nation stand alone
In the burning heart
Just about to burst
Kuljettajan viilistellessä, sanat on kovin helppo kuulla väärin: ”Eikö nuo nyt tajua? Mustang vastaan nipponit, tai niin kuin mies miestä vastaan. Tästä mitään yksin tule, gummien palaessa, kohta ne jo puhkeaa.” Tuskin oli yhdistelmän keula saatu haiveille, kun vesisade alkoi. Eikä se sitten tauonnut missään kohtaa.

Tatti otsassa purkamaan kalustoa vesisateessa Kaanaassa trailerilta, samalla kun silmä tavoittaa toisenkin Mustangin trailerilla. Huolet ovat kerrasta pois pyyhkäistyt, kun vastaan kävelee tuttu mies, Mika Saksa, joka on tullut ulkoiluttamaan Viron ostostaan. Tämä alun perin kylkikolaroitu V6 moottorinen olisi todennäköisesti kokenut paalaimen hellän suudelman, ellei joukko etelä helsinkiläisiä olisi pelastaneet sitä motorsport alttarille. Kori on kokenut vahvaa modifiointia niin pinta ”pelleistään” kuin tekniikka puolellakin. Alkuperäistä ei juurikaan löydy kuin kattopellistä! Mustangin arvoa ei harrastajan silmissä missään tapauksessa alenna sen sydämenä sykkivä Bmw.n V8 jonka kyljessä viheltelee Turkulaisen ajokoiranpään kokoinen lisäilmapumppu. Sehän on tietenkin kaikille selvää, että kun kerran ollaan Virosta lähtöisin, niin laite juo vain viinaa, jonka ansiosta päästään lähes puolentuhannen hevosen karjuvaan voimaan.

Ratamaksujen jälkeen poksauteltiin vähän sulakkeita. Onnistuneiden kenttäsähköasennus töiden jälkeen luisuttelut saivat alkaa. Hyvinkin nopeasti suupielet hipovat korvia, eikä paikoin voi välttyä äänekkäästä hymyilystä. Pari driftingiä aikamme tahkottuamme, lähtee Mikan Mustang edellä radalla olleesta kurasta spinnaamaan ja meidän ollessa ihan takapuskurissa iholla on yritettävä pysäyttää auton ollessa vielä sladissa ja samalla yrittää olla osumatta vieressä olleeseen kaiteeseen. Lopuksi liikkeen loputtua, kylkien väliin olisi vielä mahtunut Aamulehden Moro liite. Muutettiin vähän luisujen linjoja, joten jommankumman menettäessä autonsa hallinnan ei olisi enää vaaraa osumille.

Suhosen Juuson isä vietti 70v. syntymäpäiviään ja lahjaksi oli sovittu Mustang kyyditys Kaanaassa. Mies köytettiin repsikan paikalle ja Mustang sai jälleen raippaa radalla reippaan puoleisesti. Lisä vauhtia tuli antamaan eteen ilmestynyt Datsuni, jonka kanssa saatiin aikaiseksi ihan kilvanajoksi kehkeytynyttä luisuttelua. Kyytiläinen oli vallan innostunut uuteen lajiin tutustumisesta. Kaksi pikkupoikaa samassa Mustangissa hihkuu kilpaa kuin pikkutytöt keekin konsertissa. Tämähän oli hienoa hommaa!

Kaikki hauska päättyy aikanaan, ja niin nytkin oli poltettu tankillinen polttoainetta, mutta alkuperäiset ameriican renkaat eivät vieläkään suostuneet kuolemaan. Taitavat kokea myöhemmin niskalaukauksen kotikadulla.