Etusivu
Tiimi
Autot
Kilpailukalenteri
Kisatarinat ja -kuvat
Galleria
Videot
Muu kalusto
Yhteistyökumppanit

FMOC talviajoharjoittelupäivä Orivedellä 9.3.2013

Pony Express Racingin järjestämä vuoden luistavin autotapahtuma kurvailtiin Orivedellä OrSUA:n jääradalla mitä mainioimmassa säässä. Nyt ajettiin yhteistapahtumana 2CV kerhon kanssa ja koska paikalle oli ilmoittanut saapuvansa reippaasti ajajia saatiin myös OrSUA:n puolesta paikalle kioski makkaran ja kahvin myyntiä varten.

Kurvailupäivän sää oli ihanteellisin talvisää, mitä voi vain kuvitella. Auringon paisteessa kelpasi kiristää kaasuvaijeria siirtääkseen takakulmalla penkkaa. Paikalle saapuikin viisi Mustangia, kaksi rättäriä, pari bemaria, Ford kuorma-auto sekä museo Mercury. Mercuryyn oli pyydetty lainaksi nastarenkaita perinteisten M+S renkaiden tilalle, joten sitä saa mitä tilaa. 16" piikkirenkaita auton alle ruuvaillessa auton omistaja Late ilmoitti ajavansa varovasti, museoautoa kunnioittaen.

Ennen kuin hurja joukkio päästettiin irti, pidettiin varikolla neuvonanto kuinka jäällä toimitaan. Olihan seurakunnalla sekalaista rengastusta, piikkirenkaista kesärenkaisiin, joten vauhtierot olivat melkoiset. Pony Express Mustang oli säädetty Eliisalle sopivaksi ja päivä sopikin mitä parhaiten yhteistyökumppaneiden kyyditsemiseen. Reenipäivä tuli myös tarpeeseen, sillä vauhti kasvoi silmin nähden iltaa kohti. Teamin uusinta huoltoautoa, Ford F350, koeponnistettiin myös jäällä. M+S renkaat yhdistettynä kolmen ja puolen tonnin omapainoon oli jännä yhdistelmä jäällä. Late oli vetänyt sokan kokonaan pois ja Mercuryn meno JM-radalla oli kunnioitusta herättävää. Siinä jäi rättäritkin kakkoseksi kallistelussa! Kurveihin tultiin raivokkaasti ja pehmeä luksusauton alusta siirsi kolossaalisen massan ulkopuolen renkaille jolloin pidot olivat kohdallaan.

Aikamme ranteita notkisteltuamme aloitettiin kellotus. Normaalista poiketen, nyt lähdettiin paikaltaan lippulähetyksellä ja kaksi kierrosta JM-rataa ympäri. Kahdella rättärillä oli kolme eri kuljettajaa, jotka antoivat kelpo vastuksen kolme kertaa painavammille laitteille, joista jotkut irtautuivat viivalta Dresmann-raivolla. Neljä Mustangia suditteli siviilirenkailla. Hentoisia penkkakosketuksia nähtiin, muttei yhtään kunnollista ulosajoa joten kalustovaurioilta säästyttiin. Poistujapalkintoakaan ei tarvinnut tänä vuonna luovuttaa.

Päivä oli kaikin puolin menestys. Kioskista myytiin jokainen makkara, keli oli aivan mahtava, ei tullut kalustovaurioita ja moni ensikertalainen pääsi kokeilemaan piikkirenkaiden ällistyttävää pitoa.

Tulokset:
2CV
1. Joel Inkiläinen 2.07
2. Timo Kosonen 2.08
3. Seppo Niemi 2.19

FMOC Piikkirengas luokka
1. Eliisa Malinen Mustang GTS 1.35,33
2. Lauri Salokangas Mercury Montego 1.41,09
3. Sami Syvänen BMW 325 1.42,00

FMOC Siviilirengas luokka
1. Jukka Aaltonen BMW 2.02,70
2. Vesa Mattila Mustang GT 2.07,68
3. Petri Hämäläinen Mustang GT 2.07,90
4. Harto Rannisto Mustang 2.18,36
5. Taisto Rajala Mustang 2.19,60
6. Arto Malinen F350 2.30,00