Etusivu
Tiimi
Autot
Kilpailukalenteri
Kisatarinat ja -kuvat
Galleria
Videot
Muu kalusto
Yhteistyökumppanit

Parkano SM Sprint 8.10.2011

Kauden päättävä kisa kurvailtiin Parkanossa uudella radalla. Tietä on ajettu ralleissa mutta ei vielä koskaan kilpaa tähän suuntaan. Haaveissa oli ajaa kilpuri pelipaikoille, mutta näkemyseroavuudet tullivirkailijan kanssa hidastivat voimakkaasti harrastusta, joten 9-tienauto hoiti hienosti nopealla varoitusajalla kuljetuskaluston kisaan. Myös alkuperäinen suunnitelma päästä ajamaan etuauto- hommia kisaan olivat kariutuneet sekundäärisen pieneen lisenssiin. Täytyy koittaa ladata kortille lisää plussapisteitä…

Paikalla oli myös Ruovedellä maapallon runtelemaksi jäänyt Datsunikin. Pojat oli pistäny kunnolla pajottaen autoa kuntoon, eikä tien ulkopuolisen liikennöinnin jättämiä jälkiä ollut enää havaittavissa.

Ensimmäiselle kierrokselle oli lähtö asvaltilta, josta parinsadan metrin jälkeen taitettiin soralle. Ensimmäiseen soramutkaan tuli ajettua varmuuden vuoksi kolme mutkaa, oli taas sen verran hanskat sekaisin. Heti alkuun tuli hyvinkin selväksi että nyt on todella liukasta. Tiehän oli todella kovavauhtinen ja reittiä ympäri pyöräillessä löytyi heti kaksi selvää toiminta paikkaa jossa varmasti tultaisiin näkemään kori muotoilua nopeammin kuin Boydin pajalla aikoinaan. Juuri näissä sitten rytisikin, pahin oli viimeinen maalimutka, joka kutsui neljä taistelijaa tilailemaan uutta koria sotaratsuihinsa. Paikasta vaikean ajettavan teki tien huima liukkaus sekä keskellä mutkaa oleva keventävä nööli. Itsekin tuli tuohon ajettua tien täydeltä vaikka varmanpäälle ajattelin vetää, onneksi.  Reitin varressa oli ollut myös tutka mittaamassa nopeuksia. Mustang kirmasi tuohon kohtaa 160km/h, joka oli vertailukelvollinen tulos kanssa kurvailijoihin, vaikka vielä jatkoikin kiihtymistä mittauspisteen jälkeen.

Tauolla sai kuulla mielenkiintoisia kommentteja meidän erikoisesta kalustosta, tasan kaikki olivat positiivisia! Tosin lasten suusta se totuus kuullaan. Pari pikku killiä oli kommentoinut penkalla Mustangin mentyä ohi kovaan ääneen, että ei noin isolla autolla voi ajaa, toihan on isompi kuin Volvo!! Suonenjokelainen mies tuli varikolla juttusille, kyselemään oliko kilpuri lähtöisin heidän kyliltään. Tilitys kilpurista oli katkeran koomista: Oon aina haaveillu Mustangista, sitten jotkut ajaa täällä sellaisella kilpaa. Se on niin väärin.  Yrittipä eräskin herrasmies vaihtaa poikansa Corollaa Ellun avoon

Toiselle kierrokselle lähdettiin selvällä strategialla ja edellisen kierroksen virheistä opiksi ottaneena. Pitoa oli tullut vähän lisää, mutta kuski ei tuntunut toimivan odotetulla tavalla. Jäikö ravistus ennen käyttöä tekemättä, vai oliko illalla häämöttävät kekkerit päällimmäisenä mielessä. Jarrutukset meni täysin pieleen, perinteinen neloselta-kolmoselle vaihto osoittautui taas vitoseksi ja turhia nosteluita oli monta. Sekunteja menetettiin törttöilyyn, mutta onneksi meidän kisailu ei perustu verenmaku suussa ajamiseen ja kierroksen jälkeen oli taas voittaja whiilis vaikka tutulle Datsunille tulikin hävittyä pari sekuntia. Aika parani parilla sekunnilla, ja tuloksissa jäi luokassa 3 kuskia taakse.

Kaiken kaikkiaan hienosti järjestetty kilpailu, hienolla tiellä. Erityinen kiitos järjestäjälle traktorin muna shikaanien puutteesta! Niitä ei jäänyt kukaan kaipaamaan, vauhtia saa / pitääkin olla kisoissa.
Se missä seuraavaksi ollaan mukana, onkin jotain aivan muta...