Etusivu
Tiimi
Autot
Kilpailukalenteri
Kisatarinat ja -kuvat
Galleria
Videot
Muu kalusto
Yhteistyökumppanit

FMOC Räyskälä 10.9.2016

Mustang-kerhon kauden viimeinen slalomkilvoittelu käytiin Räyskälän lommoisella lentokenttäalueella. Sinnehän oli lähdettävä -67:lla puolustamaan early modified luokan toista sijoitusta, Lady luokan voitto Ellulla kiikarissa Tommin Foxilla ja samalla Mikko pääsisi koeponnistamaan mahdollista omaa Mustang-kilpuria. Tuo Mustang oli viimeksi liikahdellut kolme vuotta sitten samaisessa tapahtumassa voimakkaan 3,8 V6 voimalähteensä ansiosta voitokkaasti, joten vaihteiston kiinnityksen jälkeen auto kärrylle ja suunta Lopelle. Pakkohan sen oli toimia, eihän siinä viimeksikään mitään vikaa ollut...

-67 autokunta laskeutui aikataulussa lentokentälle, ilmatilassa näkyvyyttä haitanneesta sankasta sumusta huolimatta. Pienen juttutuokion jälkeen muiden matalalentäjien kanssa, laskeutui myös F350 rahtialuksemme kyydissään V6-voimapesä ja pesän rakennus kentän laitaan pääsi alkamaan. Eipä siinä koelentäjämme Mikko kerinnyt paljoa morjenstella, kun potta päässä Mustang kimposi jo radalle. Muutama kierros nättiä pidolla ajelua, kunnes yllättäin oli pakko kokeilla kestäisikö rullaustien osuus ajaa nostamatta. Ei sitten kestänyt, ja turvetta oli ilmatilassa pienen koiran verran. Tarkemmin koiralauman verran. Hirvittävä sadanviidenkymmenen hevosen lauma nokkapellin alla yllätti pilotin.

Suurimmat hihkumiset oli saatu jätettyä radan kiertämiseen, joten päädyttiin rakentamaan slalomrataa. Helppo homma, kopioitiin rata edellisiltä vuosilta hyväksi todetulla kaavalla. Kellot kun oli saatu asemoitua, päästettiin 72 päinen Mustang-kuljettajien lauma irti. Keiloja lenteli, porttien ohiajojakin nähtiin, myös teamin sisällä. Sama rata päästiin ajamaan kaksi kertaa kelloa vastaan, joista nopeampi jäisi tuloksiin kirjattavaksi. Lady luokassa Ellu otti sen mikä oli tarjolla, luokkavoitto, cup sarjan luokkavoitto sekä cupissa yleisen neljäs sija! Arto oli early modified luokassa kolmas, joka oikeutti cupissa luokan toiseen sijaan. Mikko opetteli uutta autoa ja uutta lajia, joka vasta kisan jälkeisissä radan ajeluissa aukeni sen verran, että muilla teamiläisillä ei ollut kellotuksissa kykyä vastata haasteeseen. Koko kilvoittelu porukan toiseksi nopein aikanoteeraus V6 Mustangilla, eikä yhtään turvetta ilmassa!

Slalomin jälkeen vielä vähän radan kiertoa ja melkein innoissamme unohtuneiden eväiden raatelu pääsi alkamaan. Kotipolttoiset sienipiirakat raikkaassa ulkoilmassa, auringon hyväillessä nälkäisiä ratinpyörittäjiä rupesi raittiinilman myrkytys hiipimään hattuun joten siirtyminen datan purkuun Hirsilä cityyn oli edessä, olihan renkaista ajettu jo kudokset näkyviin.