Etusivu
Tiimi
Autot
Kilpailukalenteri
Kisatarinat ja -kuvat
Galleria
Videot
Muu kalusto
Yhteistyökumppanit

FMOC Botniaring syysratapäivä 9.9.2012

Koska loppuvuodeksi oli tiedossa pelkästään asfalttitouhuja, päätettiin pajoittaa drifteri kuntoon hyödyntämällä ralliponista etuiskarit yläpäineen sekä penkit käyttöön. KW:n etuiskarihan oli poikki Parkanon jäljiltä.

Reissuun lähdettiin jo edellisenä päivänä kohti Sällicampingiä, josta oli varattuna mökki ”henkistä valmistautumista” silmällä pitäen. Ehtoo menikin teamin toimintastrategiaa hioen, josta hyökättiin seuraavaan sumuiseen aamuun intoa puhkuen. Rata-aika alkoi puoliltapäivin josta ensimmäisenä rataa kiertämään, olihan Econolinen takaluukku ladattu täyteen gummitavaraa tuhottavaksi. Päivän tarkoituksena ei ollut ajaa päivän nopeinta kierrosaikaa vaan hakea ranteisiin tuntoa driftingiä silmällä pitäen. Ensimmäiset takarenkaat päättivät päivänsä ensimmäisen varttitunnin jälkeen. Pikaisen renkaan vaihdon jälkeen laulu jatkui ja riittävä rauhallisuus rupesi löytymään rattia pyöritellessä. Voimaa tuntui autosta löytyvän, joka tosin rupesi olemaan nippanappa riittävästi nelosella ajaessa latikaisessa. Seuraavaksi autoon täytyy selkeästi vaihtaa tiheämpi perävälitys.

Vielä pari kertaa kun suoritettiin takarenkaan vaihto-operaatio rupesi auto istumaan siinä määrin hanskaan, että päätettiin vaihtaa alle pitävempää rengasta ja siirtää kuskinpenkki täysin etuasentoon. Ratin taakse vaihdettiin Ellu, jolle rata-ajo oli vasta neljäs kerta. Ohjeistus radalle mentäessä oli, ettei pois ole tulemista ennen kuin on ajanut pihalle. Tunti myöhemmin oli kuitenkin pakollinen varikkopysähdys, kun polttoaine rupesi ehtymään. Kymmenen litraa ainetta tankkiin ja jatkamaan ympäriajoa, joka sujuikin mallikkaasti aina rata-ajan loppumiseen asti ilman suistumisia. Paljon siis pitäisi vielä saada vauhtia…

Päivän aikana ajettiin myös FMOC Slalom Cupin viimeinen osakilpailu, jossa teamin jäsenet olivat erinomaisissa asemissa. Parkkipaikalle tehty nopeatempoinen rata oli nopeasti ajettu kilpailuna lävitse vähäisen osallistujakaartin takia, siksipä nyt ajettiin kolme kierrosta kahden sijaan. Lopputuloksissa teamillä oli erinomaiset sijoitukset!

Rallihuoltomies Toni voitti LK 3:n ja kartturi Helkku oli kakkonen. Arto voitto LK 4:n sekä yleiskisan 1., Vesku voitti LK 5:n ollen yleisen 6., Ellu oli Lady's Cupin kakkonen ja yleisen neljäs.