Etusivu
Tiimi
Autot
Kilpailukalenteri
Kisatarinat ja -kuvat
Galleria
Videot
Muu kalusto
Yhteistyökumppanit

Testipäivä Juupajoki 25.10.2016

Italialainen Mustang-harrastaja Fabrizio Elegante Schenardi oli meihin yhteydessä ollessaan täällä työreissulla. Käytiin Kevytrahti motorsportin väen kanssa ruokkimassa vieras Tampereella Plevnassa. Maittavien soppapatojen ääressä oli mukava turista kulttuurieroista autoharrastusrintamalla. Yöelämää ei juurikaan viikolla kylästä löytynyt joten saateltiin vieras hotellille -67 Mustangilla ja luvattiin rehvata seuraavallakin työreissulla.

Seuraavalle tapaamiselle Mikko Rajala oli hommannut harjoituspätkän Juupajoen tummista metsistä. Hinasimme paikan päälle Mikon Escort RS2000 sekä meidän Mustangin rallikyydityksiä varten. Fabbe oli tietoinen kyydityksestä ja oli intoa piukassa odottanut iltaa. Paikan päällä kalusto tiputeltiin alas kärryiltä, tie suljettiin ja ryhdyttiin lennättämään soraa. Mikko kyyditsi ensin vierasta, piirrellen nopeat linjat tiehen. Seuraavaksi Italiaano siirrettiin kameroineen Mustangiin ja samalla hetkellä, kun kytkin nousi lattiasta, loppui höpötys. Asiaa ei pariin kierrokseen löytynyt, mutta ajovuoron vaihdossa hihkuminen oli hyvinkin vapautunutta. Muutama kierros myöhemmin rupesi päivänvalo hälvetä, ja laitettiin tiepistoon nuotio makkaranpaistoa varten. Jälleen toiminta aiheutti vieraassa kummastusta. Miten voi tuosta vain sulkea tien ja ruveta ajamaan rallia!?!?! Miten voi tehdä avotulen luontoon!?!? Ehkäpä arkipäivää täällä maalla asuville, mutta Italiassa kyseinen toiminta ei olisi mahdollista ilman hirvittävää byrokratiaa, jos sittenkään.

Rallimakkarat oli jälleen niin hyviä nauttia illan viilenevässä hämärässä. Kalusto kärrylle ja suunta takaisin kotipilttuuta. Olihan taas hauskaa päästä huuhtelemaan imusarjaa ja poistamaan ruosteita ranteista.